Repository logo
 
No Thumbnail Available
Publication

Behavioural change and public policy design : efficacy of different self-control processes in the promotion of a healthy eating practice

Use this identifier to reference this record.
Name:Description:Size:Format: 
Gastão_PintodeOliveira.pdf1.8 MBAdobe PDF Download

Abstract(s)

The practice of menu labeling is gaining popularity worldwide as a potential public policy that can reduce calorie intake at restaurants and as a means to decrease the prevalence of obesity. The purpose of the present dissertation project was to test the display of several nutritional information on restaurant menus, and their correspondent interactions and response on participants food choices. A 2 (high vs low calorie menu) X 2 (calorie vs no calorie information) X 2 (information vs no information about recommended daily caloric intake for healthy adults) laboratory experiment (n = 214) was conducted and from the experiment analyses we can predict that information displayed on the menus (both caloric and daily recommended calorie intake) helped individuals regulate their food choices. Labelling restaurant menus with nutritional information is a public policy that can influence people food choices, so we suggest that menu labelling should begin to be considered in certain situations. Future research should evaluate the impact of labelling restaurant menus with an heterogeneity sample.
A prática de rotular menus está a ganhar popularidade em todo o mundo como uma política pública com o potencial de reduzir a ingestão de calorias nos restaurantes e como um meio para diminuir a prevalência da obesidade. O objetivo da presente dissertação foi testar a exibição de várias informações nutricionais em menus de restauração e as suas correspondentes interações e respostas nas escolhas alimentares dos participantes. Uma 2 (alto vs. menu baixo em teor calórico) X 2 (informações calórica vs. sem informação calórica) X 2 (informação vs. nenhuma informação sobre a ingestão calórica recomendada para adultos saudáveis) experiência laboratorial (n = 214) foi realizada e a partir da experiência pode-se predizer que as informações exibidas nos menus (tanto as calorias quanto as calorias diárias recomendadas) ajudaram os indivíduos a regular as suas escolhas alimentares. Rotular os menus de restauração com informações nutricionais é uma política pública que pode influenciar as escolhas alimentares das pessoas, por isso sugerimos que esta prática seja considerada em determinadas situações. Pesquisas futuras devem avaliar o impacto de rotular menus com uma amostra mais heterogeneidade.

Description

Keywords

Menu labelling Restaurant menus Calorie information Recommended daily calorie intake Rotular menus Menus de restauração Informação calórica Recomendação diária de ingestão de calorias

Pedagogical Context

Citation

Research Projects

Organizational Units

Journal Issue