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Business plan of discrepante
datacite.subject.fos | Ciências Sociais::Economia e Gestão | pt_PT |
dc.contributor.advisor | Frisch, Karen Ferrez Dalgas | |
dc.contributor.author | Loureiro, Sebastião Maria Manoel | |
dc.date.accessioned | 2018-09-07T14:30:21Z | |
dc.date.issued | 2018-07-27 | |
dc.date.submitted | 2018 | |
dc.description.abstract | The present dissertation aims to provide a detailed and realistic business plan of a restaurant that was intended to open in April 2019. In this project I tried to be as realistic as possible, because one of the main reasons for startups fail is lack of sensible planning. The restaurant has the objective to fill a gap in the Portuguese market: to provide a high- quality creperie and change the way we eat crepes. The restaurant is intended to be a meeting point of families and youngsters that want to enjoy a crepe in an attractive space. The inspiration came in 2015 when I did my exchange semester in Buenos Aires, Argentina. There was a restaurant that was a phenomenon: Crepas - a creperie that was always crowded and served the best crepes I have ever tasted. When I thought what we had in Portugal, I realized that there was nothing like this restaurant and I knew I had to bring this concept to my hometown. | pt_PT |
dc.description.abstract | A presente dissertação tem como objectivo a criação de um plano de negócios detalhado e realista de um restaurante, que tinha a sua abertura prevista para Abril 2019. Neste projeto, tentei ser o mais realista possivel, pois uma das principais razƵes para as startups fracassarem Ć© a falta de planeamento pragmĆ”tico. Com o restaurante, pretende-se preencher um gap no mercado portuguĆŖs: fornecer uma creperie de qualidade e mudar a maneira como comemos crepes. O restaurante Ć© suposto ser um ponto de encontro de geraƧƵes, familias e jovens que pretendem disfrutar de um crepe num espaƧo atractivo. A inspiração veio em 2015, enquanto estava a fazer intercambio em Buenos Aires, Argentina. Havia um restaurante que era um fenomeno: Crepas ā uma creperie que estava sempre lotada de clientes Ć”vidos de um daqueles crepes. Quando pensei se tinhamos alguma coisa parecida em Portugal, cheguei a conclusĆ£o que nĆ£o, e foi entĆ£o que soube que tinha de trazer o conceito para Lisboa. | pt_PT |
dc.identifier.tid | 201961377 | pt_PT |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10400.14/25627 | |
dc.language.iso | eng | pt_PT |
dc.subject | Entrepreneurship | pt_PT |
dc.subject | Restaurant | pt_PT |
dc.subject | Creperie | pt_PT |
dc.subject | Strategy | pt_PT |
dc.subject | Business plan | pt_PT |
dc.subject | Empreendorismo | pt_PT |
dc.subject | Restaurante | pt_PT |
dc.subject | EstratƩgia | pt_PT |
dc.subject | Plano de negócios | pt_PT |
dc.title | Business plan of discrepante | pt_PT |
dc.type | master thesis | |
dspace.entity.type | Publication | |
rcaap.rights | restrictedAccess | pt_PT |
rcaap.type | masterThesis | pt_PT |
thesis.degree.name | Mestrado em Gestão e Administração de Empresas | pt_PT |
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