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Internship at Carlsberg Group : Carlsberg Cider recipe mapping and optimization

datacite.subject.fosCiências Agrárias::Biotecnologia Agrária e Alimentarpt_PT
dc.contributor.advisorSwiegers, Hentie
dc.contributor.authorCouto, Afonso Diogo de Oliveira Campos Costa
dc.date.accessioned2023-05-15T16:50:06Z
dc.date.available2023-05-15T16:50:06Z
dc.date.issued2022-12-22
dc.date.submitted2022-12
dc.description.abstractCarlsberg Cider is currently present in 70 markets, and they have dozens of production sites across the world. Carlsberg Cider mainly started in 2008 with the launch of Cider 1, where all the markets that started to produce this product, did not ferment the alcoholic cider base themselves but received purchased the wine base (terminology used by the company for the alcoholic beverage used to prepare Carlsberg Cider) produced by Supplier 1, (which is a global producer, market, and supplier of natural based ingredients), resulting in a cider that even when produced in different places it showed limited differences between them. With the increased interest in Carlsberg Cider, more countries markets joined and in order to save cost these breweries started producing the apple compound 1 wine base themselves. Later on, some breweries decide to use a beer base instead of an apple wine base and this resulted in beverages that tasted similar to the cider but with clear beer notes. These beverages are called beer drinks, not ciders. For the Cider 1 variant, the wine base can vary significantly between different production sites due to differences in ingredients and process, which ultimately results in taste differences. Carlsberg aims to be as uniform as possible for Cider 1, given that the taste is very successful. For this reason, it is very important to understand the differences in the wine and beer base, process, and the impact on the taste. This project aimed to obtain Cider 1 from as many production centers as possible and collect information on ingredients and the production process. Furthermore, the samples were subjected to chemical and sensory analysis to understand more deeply the differences in flavor and flavor compounds. At the end of the study, reasons for these differences were found and recommendations were made on how we can produce Carlsberg Cider more evenly across the world.pt_PT
dc.description.abstractA Carlsberg Cider está atualmente presente em 70 mercados e contém dezenas de locais de produção em todo o mundo. A Carlsberg Cider começou em 2008 na Dinamarca com o seu lançamento onde todos os países que passaram a disponibilizar este produto receberam o vinho (terminologia utilizada pela empresa para bebida alcoólica base de preparação da Carlsberg Cider) fabricado pela Supplier 1 (que é produtor, comerciante e fornecedor global de ingredientes naturais de base natural), resultando num produto que mesmo produzido em locais diferentes, apresenta diferenças reduzidas entre si. Com o aumento do interesse na Carlsberg Cider mais países se juntaram, o que se traduziu num começo de produção de vinhos em diferentes países, em vez de todos serem produzidos pela Supplier 1. Para a variante de maçã, o vinho pode variar significativamente entre diferentes locais de produção devido à diferença de ingredientes e processos, resultando em diferenças de gosto. A Carlsberg pretende ser o mais uniforme possível para a variante de maçã, revelando ser importante entender as diferenças nas bases e no processo, de modo a entender o impacto no gosto da Carlsberg Cider. Este projecto teve como objectivo a investigação e obtenção do maior número possível de Carlsberg Cider de maçã dos diferentes polos de produção, como também a recolha de informações sobre ingredientes e processos de produção. As amostras foram submetidas a análises químicas a fim de compreender mais profundamente as diferenças de sabor e seus compostos. No final do estudo, as recomendações foram feitas de modo a entender como se produz Carlsberg Cider mais uniformemente em todo o mundo.pt_PT
dc.identifier.tid203223438pt_PT
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10400.14/41131
dc.language.isoengpt_PT
dc.subjectChemical analysispt_PT
dc.subjectApple winept_PT
dc.subjectSensory analysispt_PT
dc.subjectApple ciderpt_PT
dc.subjectRecipespt_PT
dc.subjectReady to drink “RTD”pt_PT
dc.subjectAlcoholic drinkpt_PT
dc.subjectAnalíses quimicaspt_PT
dc.subjectBase de vinhopt_PT
dc.subjectAnalíses sensoriaispt_PT
dc.subjectCidra 1pt_PT
dc.subjectReceitaspt_PT
dc.subjectBebida alcoólicapt_PT
dc.titleInternship at Carlsberg Group : Carlsberg Cider recipe mapping and optimizationpt_PT
dc.typemaster thesis
dspace.entity.typePublication
rcaap.rightsrestrictedAccesspt_PT
rcaap.typemasterThesispt_PT
thesis.degree.nameMestrado em Engenharia Alimentarpt_PT

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