Utilize este identificador para referenciar este registo: http://hdl.handle.net/10400.14/5950
Título: Enzymatic enhancement of the free monoterpenol content of a Portuguese wine from a single, native grape variety; “Trajadura”
Autor: Rogerson, F. S. S.
Grande, H. J.
Silva, M. C. M.
Data: 1995
Editora: Springer
Citação: ROGERSON, F. S. S.; GRANDE, H. J.; SILVA, M. C. M. - Enzymatic enhancement of the free monoterpenol content of a Portuguese wine from a single, native grape variety; “Trajadura”. Biotechnology Letters. 0141-5492. Vol. 17 n.º 1 (1995), p. 35-40
Resumo: Three important monoterpene aroma releasing activities contained in an Aspergillus niger preparation were investigated for effects of pH, alcohol, SO2, temperature and concentration of glucose. Application of the enzyme preparation during microvinification or wine maturation of a Portuguese white wine from Trajadura grapes, increased monoterpene content roughly 2-fold and 3-fold respectively.
Peer review: yes
URI: http://hdl.handle.net/10400.14/5950
Versão do Editor: The original publication is available at: http://www.springerlink.com/content/ml14298566h31112/
Aparece nas colecções:ESB - Artigos em revistas internacionais sem Arbitragem / Papers in international journals without Peer-review

Ficheiros deste registo:
Ficheiro Descrição TamanhoFormato 
Enzymatic enhancement of the free.pdf402,46 kBAdobe PDFVer/Abrir


FacebookTwitterDeliciousLinkedInDiggGoogle BookmarksMySpace
Formato BibTex MendeleyEndnote Degois 

Todos os registos no repositório estão protegidos por leis de copyright, com todos os direitos reservados.